Communicatiebegeleiding van de grootste afvalintercommunale in Vlaanderen

Limburg.net is de afvalintercommunale van Limburg en Diest. Sinds 2016 begeleidt Connect Limburg.net met strategisch communicatieadvies, redactie en implementatie. Samen met Absoluut, die onze strategie vertaalt naar creaties, helpen we alle Limburgers bewuster omgaan met afval.

Vraag

Als intercommunale is Limburg.net verantwoordelijk voor de afvalpreventie en inzameling van afval in Limburg en Diest. Hoe maak je de communicatie begrijpbaar voor een hele provincie? En hoe kan communicatie bijdragen tot meer sensibilisering en recyclage? Hoe veranderen we het gedrag van mensen? Want het uiteindelijke doel is een kleinere afvalberg.

Aanpak

Jongeren, ouderen, anderstaligen, alleenstaanden, gezinnen met kinderen, maar ook gemeenten en hun besturen. Allemaal zijn ze rechtstreeks of onrechtstreeks klant van Limburg.net. Door de boodschappen en de kanalen op de verschillende doelgroepen af te stemmen, bereik je het beste resultaat. Eenvoudig, gebruikers georiënteerd en future-proof zijn de kernwoorden.

Resultaat

Een masterplan vormt de basis voor alle communicatie. We zorgden voor een laagdrempelig jaarverslag, een vernieuwd magazine, campagnes … Daarnaast maken we volop werk van een dienstverlening aangepast aan ieders persoonlijke communicatiebehoefte, digitaal en op papier.

Facts & Figures

  • Meer dan 350.000 gezinnen komen wekelijks in contact met Limburg.net, via de afvalophaling, het recyclagepark of de afvalkalender.
  • 80 procent van de Limburgers gebruikt de afvalkalender, die bovendien een zeer hoge waardering krijgt.
  • In 1 jaar tijd kende het aantal Facebook-likes een stijging met 50 procent.

Eenvoudig, gebruiksgeoriënteerd en klaar voor de toekomst, dat zijn de kernwoorden van deze communicatie.

Ann Opsomer, Senior Communicatieadviseur bij Connect

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Ann

cases

Case

Communicatiebegeleiding van Elia-infrastructuurprojecten

Elia

Case

Communicatiebegeleiding en draagvlakcreatie voor Rentel offshore windpark

Rentel

Case

Infrastructuurcommunicatie voor de hoofdstad van Haspengouw

Stad Sint-Truiden