Helemaal thuis in de bouwkeet

Bij werkzaamheden zitten we het liefst dichtbij de bron. Met één oog op de bouwplaats, het ander op de omgeving. Zo zien we met eigen ogen waarover we communiceren. En weten we wat er speelt bij de mensen eromheen. 

Is alles oké?

Formele inspraakmomenten zijn belangrijk. Maar je bereikt er lang niet iedereen mee. Het informele gesprek met bewoners en ondernemers is minstens zo belangrijk. Om te luisteren, vragen te stellen en bezorgdheden weg te nemen. Dat is omgevingsmanagement.   

Hoe groter het project, hoe meer organisaties erbij betrokken zijn. De communicatie komt dan heel nauw. Niet alleen over het project, maar ook over de partners. De eerste vraag aan ons als communicatieadviseurs is vaak: ‘Maak een nieuw logo voor onze samenwerking!’ Maar wij zouden Connect niet zijn als we niet eerst een paar kritische vragen zouden terugkaatsen: ‘Wat is het doel van de samenwerking?’, ‘Wat moet in de communicatie voorop staan?’, en misschien wel de belangrijkste vraag: ‘Wat moet de omgeving weten over de samenwerking?’"

We zouden Connect ook niet zijn als we vervolgens niet op zoek gingen naar antwoorden. Bij netwerkcommunicatie is het proces om te komen tot goede gezamenlijke communicatie net zo belangrijk als de uitkomst. Alle belangen, die van bestuurders tot de mensen met de voeten in de klei, én natuurlijk de mensen die de impact voelen, moeten een plekje krijgen. Maar heb je dat fundament te pakken, dan kun je daarna vlieguren maken. En misschien wel een heel leuk logo."

Netwerkcommunicatie
Tessa Senior Communicatieadviseur

Sparren over netwerkcommunicatie?
Wij doen niets liever.

Connect CTA Arrow

Cases over netwerkcommunicatie

Beheerstichting Zuiderwaterlinie

Het verhaal van de Zuiderwaterlinie zichtbaar en beleefbaar maken