Ruimte is schaars in ons stukje van Europa. Probeer als overheid maar eens een weg, brug of tunnel aan te leggen. Veel overheden stuiten op de onwillige burger. Velen lopen vast op een oneindig aantal stakeholders. Ieder heeft zijn eigen idee maar weinigen zien nog het algemene belang. Procedures lijken enkel obstakels. Communicatie is dan essentieel. Zonder draagvlak realiseren we geen enkel infrastructuur- of mobiliteitsproject meer. Dit is het domein waarin Connect al meer dan 15 jaar is gespecialiseerd.

Maatschappelijk relevant
Participatie
Kritische partner

Heel wat mensen vinden dat de overheid, het ingenieurs-adviesbureau én de aannemer er helemaal niks van bakken. Ondanks het feit dat een metrolijn, turborotonde of de nieuwe dorpsstraat allemaal technische hoogstandjes zijn, ontworpen door de knapste ingenieurs.
In dit stakeholdertijdperk is een permanente dialoog met de kritische samenleving nodig om begrip op te bouwen.
Als kritische partner, steeds dichtbij jou en jouw communicatie-uitdaging, zorgen we daar samen voor.

Vaak gaat het over maatschappelijk gevoelige thema’s zoals smart mobility, kilometerheffing of verkeerscirculatieplannen. En heel wat van de projecten gaan over bouwen, met de hinder en overlast die dat met zich meebrengt. Dan begeleiden we jou in verwachtingsmanagement en zorgen we ervoor dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste doelgroep terechtkomt. Wij ontwikkelen communicatiestrategieën, doen stakeholdermanagement en voeren participatietrajecten uit. We begeleiden evengoed overheden die via cocreatie zoeken naar een beter gedragen project. Of we starten de dialoog over een nieuw mobiliteitsplan.
Nooit alleen als adviseur, maar ook als uitvoerder.

Sparren over jullie strategische uitdaging?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en het inplannen van een afspraak of sessie.

cases

Lancering kilometerheffing voor vrachtwagens in België
Case

Lancering kilometerheffing voor vrachtwagens in België

Satellic

No title
Case

Communicatie- en participatieplan voor gemeente Venlo

Gemeente Venlo

Communicatievisie A2 Deil-Vught verbindt partners en regio’s
Case

Communicatievisie A2 Deil-Vught verbindt partners en regio’s

Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat