nieuwsbericht

Connect op de Automotive Week 2023: hét congres over smart, sustainable en safe mobility

donderdag 20 april 2023

"What's NOW needed to boost the mobility transition?" Dat was de hamvraag tijdens Automotive Week. Van 16 t/m 19 april kwamen meer dan 1.500 mobiliteitsprofessionals samen op de Automotive Campus in Helmond. SmartwayZ.NL, het innovatieve mobiliteitsprogramma van Zuid-Nederland waarvoor Connect de communicatie begeleidt, was aanwezig met interessante keynotes, panelleden en demo's.

Binnen SmartwayZ.NL werken meer dan 200 partners samen aan de bereikbaarheid van Zuid-Nederland. Samenwerking is key om de mobiliteitstransitie mogelijk te maken. Tijdens Automotive Week stonden die samenwerkingen dan ook centraal. Er werd van elkaar geleerd en inzichten en innovaties werden in de kijker gezet. Als onderdeel van het SmartwayZ.NL-communicatieteam werkten onze Connecters mee aan de voorbereidingen en PR van dit Europese congres. Blik met ons terug op het vierdaagse congres!

Grand opening door minister Harbers

Het congres nam een vliegende start met een Talent Fair op zondag. Tijdens die dag kwam een nieuwe generatie professionals in contact met werkgevers in de mobiliteit- en automotive sector. De grote opening op maandag werd afgetrapt door Mark Harbers, Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met Anne-Marie Spierings (gedeputeerde van provincie Noord-Brabant), Winfried Hermann (minister van Verkeer van Baden-Württemberg), Zuhal Gül (programmamanager van SmartwayZ.NL) en andere inspirerende keynote sprekers deelde hij zijn kijk op slimme, duurzame en veilige mobiliteit.

Deep dives en paneldiscussies

Iedereen met een congresticket kon kiezen uit een uitgebreid programma van interessante kennissessies. SmartwayZ.NL-collega's deelden hun expertise op vlak van innovatief verkeersmanagement, de invloed van artificial intelligence op mobiliteit en gedragsverandering voor een emmisievrije mobiliteit. Collega Tessa Dwyer, communicatieadviseur voor het Team Structurele Gedragsverandering van SmartwayZ.NL, modereerde deze laatste sessie met als panelleden o.a. Ivo Cré van POLIS en Rick Baggermans van SmartwayZ.NL.

Demoplein met tientallen innovaties

Op het demoplein konden de honderden bezoekers kennismaken met de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Van ritjes in de zelfrijdende (vracht)auto en slimme sensoren voor wegdekken tot delivery robots en audio-navigatie voor voetgangers en fietsers. Ook vier alumni startups uit het Mobility Lab-programma, waarvan SmartwayZ.NL partner is, toonden hun innovaties.

Herbeleef een stukje Automotive Week in de videoreportage van Niederlande Nachrichten in de video hieronder.

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!

Tessa Dwyer in gesprek tijdens Connectcafé 2023
Nieuwsbericht

Blik mee terug op een inspirerend Connectcafé