blog

Een dag uit het leven van … een Junior Communicatieadviseur

Simone maakt sinds april 2021 deel uit van de Connectfamilie. Gewapend met een stevige dosis energie en doorzettingsvermogen versterkt zij het team in Eindhoven als Junior Communicatieadviseur. In deze blog laat Simone je graag zien hoe een werkdag er voor haar uitziet.

“Vanaf moment één ben ik met open armen ontvangen door alle Connecters. Digitaal weliswaar, maar met een warm welkom en veel enthousiasme. Tijd om alles rustig op me af te laten komen was er niet, als nieuwe aanwinst word je gelijk meegenomen in de projecten. En maar goed ook. Want je leert nu eenmaal het snelste door te doen! In deze blog neem ik jullie mee in één van mijn werkdagen bij Connect”.

08:30 : starten met de persscreening.

“Rond 08:30 installeer ik mezelf achter mijn laptop. Daarna duik ik in mijn mailbox. Zijn er dringende mailtjes binnengekomen of kan ik ze op een later moment oppakken? Om het voor mezelf overzichtelijk te houden, maak ik iedere dag een planning met mijn to-do’s. Daarna begin ik aan de wekelijkse persscreening voor Innovatief werkgeverschap, in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Ik bekijk wat er in de media wordt gezegd over het project en op welke relevante onderwerpen we kunnen inhaken.”

11:00 : digitale brainstorm met de Connecters.

“Aan het eind van de ochtend staat een digitale brainstormsessie gepland met zowel Vlaamse als Nederlandse Connecters. Door middel van verschillende breinlabo technieken proberen we nieuwe ideeën over een vraagstuk te genereren. Omdat je elkaar niet dagelijks op kantoor ziet, is het leuk om op deze manier toch met elkaar te sparren en ideeën uit te wisselen. Na een brainstormsessie zit ik vaak vol nieuwe energie!”

12:30 : lunchwandeling en buddymeeting.

“Lunchtijd! Als het weer het toelaat, maak ik graag een ommetje buiten om even een frisse neus te halen. Na de lunch staat er een buddymeeting op het programma. Manon is aangesteld als mijn persoonlijke aanspreekpunt in de zee vol vragen en nieuwigheden. Eén keer per week plannen we een momentje in om te polsen hoe het gaat en tevens bij te kletsen.”

15:00 : communicatieoverleg met de klant.

“Om 15:00 staat er een communicatieoverleg op het programma met het team van Mobility Lab, één van mijn toffe klanten. Samen nemen we de communicatieplanning van de komende periode door, want er is een leuk evenement in aantocht! Ook al staat er nog weinig ervaring bij mij op de teller, het team luistert aandachtig naar mijn input en ideeën.”

17:00 : nog een vlugge social media check.

“Vijf uur, de dag is weer voorbijgevlogen. Voordat ik mijn laptop dichtklap, check ik nog snel even de social mediakanalen van twee projecten. Heeft er veel interactie plaatsgevonden rondom de berichten? Zijn we vernoemd in andere bijdragen? Daarna is het tijd om af te sluiten. En morgen? Dan staat de interne opleiding ‘interne communicatiecultuur’ op het programma, zodat mijn communicatie skills up-to-date blijven.”

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Simone