blog

Nachtuil of vroege vogel? Maak kennis met Alexia.

Een nieuwe job is altijd een beetje spannend. Niet alleen voor de kat-uit-de-boom-kijkende-pas-aangenomen medewerker, maar ook voor de collega’s en de klanten. Een ding is zeker: het klikt. En we zijn reuzebenieuwd naar de verdere samenwerking. Wie is Alexia Thüer, onze kersverse senior communicatieadviseur, nu eigenlijk? Wat voor vlees hebben we hier in de kuip? We vuurden enkele tweekeuzevragen op haar af.

Denken of doen?

Alexia: Ik denk graag. Brainstormen voelt voor mij heel natuurlijk aan, net zoals het zoeken naar oplossingen. Ik zit dus veel in mijn hoofd, maar van ‘doen’ krijg ik zeker evenveel voldoening. Als je kan uitvoeren wat je hebt bedacht, dan pas heb je een voldaan gevoel, toch?

Rationeel of intuïtief?

Alexia: Intuïtief. Of toch een mix van de twee. Ik kan rationeel over problemen nadenken en hiervoor nuchtere oplossingen bedenken. Maar als ik zelf keuzes moet maken, dan volg ik meestal toch mijn buikgevoel. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen maar juiste keuzes kunt maken als je gevoel goed zit.

Etentje of concert?

Alexia: Ik ben een extravert type. Ik hou van mensen, dat geeft mij energie. Ik heb geen schrik om naar de mensen toe te gaan of in grote groepen mijn weg te vinden. Concerten of festivals zijn dus wel mijn ding, maar zeker niet voor alle dagen. Ik geniet ook echt van één op één gesprekken. Geen small talk, maar wel diepe conversaties die raken.

Glas half vol of half leeg?

Alexia: Helemaal vol. Tot aan het boordje. Ik denk dat alles altijd goedkomt. En als dat even niet zo lijkt, dan komt dat later wel. Klagen of zeuren is niets voor mij. En gebeurt dat toch, dan zoek ik een oplossing.

Hasselt of Antwerpen?

Alexia: Brussel! Haha, nee, moeilijke keuze. Ik hou van allebei. In Antwerpen liggen mijn roots, ik ben er heel graag. Ik heb Hasselt leren kennen dankzij mijn vriend, die daar is opgegroeid. En binnenkort gaan we er ook wonen. Het is helemaal nieuw voor mij, maar ik hou van zo’n uitdaging. Zelf heb ik al op meerdere plekken gewoond (Antwerpen – Leuven – Brussel – Madrid), dus zo vreemd is het nu ook weer niet. Ik kijk er echt naar uit om samen met hem van de Limburgse hoofdstad mijn nieuwe thuis te maken. En om bij Connect te werken natuurlijk! Dus als ik nu moet kiezen? Hasselt.

Routine of avontuur?

Alexia: Avontuur. Ik voel graag dat ik leef en ben nieuwsgierig ingesteld. Je krijgt me bijna altijd warm om nieuwe dingen te ontdekken. Maar dat betekent niet dat ik geen nood heb aan routine. Ik denk dat iedereen daar wel behoefte aan heeft? Dat maakt het leven efficiënter. En prettiger. Thuiskomen in een warm nest of een goede band hebben met mijn collega’s maakt mij echt gelukkig.

Nachtuil of vroege vogel?

Alexia: Ik kan soms laat onder de wol kruipen omdat ik nog 1001 dingen wil doen, en dan is vroeg opstaan natuurlijk niet zo gezellig. Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn wekker. Ik vind het verschrikkelijk als die afgaat, maar nadien ben ik ook oprecht blij als ik op ben. Een nieuwe dag, een nieuw avontuur!

Koffie of thee?

Alexia: Thee. Ik drink bijna nooit koffie, behalve latte machiato’s met lekker veel melk. Mmmm.

Vaste werkplek of flexdesk?

Alexia: Wel, vroeger vond ik een vaste werkplek wel fijn. Je kan er je spullen laten liggen en gaat routinematig naar je plaats. Efficiënt toch? Nu vind ik het interessanter om telkens op een andere plek te zitten. Want zo gebruik je enkel het hoogst nodige, je ruimt elke dag op en je praat eens met andere collega’s. Smart and clean.

To Connect or not to Connect?

Alexia: To Connect natuurlijk! Ik werk hier nu een aantal weken en ben zo warm onthaald geweest mijn eerste dagen. Het cliché dat Limburgers zo’n open en gastvrije mensen zijn, werd voor mij alleszins bevestigd. Een voorbeeld voor veel bedrijven! Ik kreeg al meteen een superfijne buddy aan wie ik al mijn vragen mag stellen en die geregeld polst hoe het met mij gaat. Alsof er een deken van sympathie en genegenheid over jou wordt gelegd. Lekker warm en gezellig, echt!

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.