blog

Nele aan het woord: onze nieuwe HR-collega

Een jonge, frisse wind waait ondertussen al een tijdje bij Connect en die is niet meteen van plan om te gaan liggen. Zo maakt Nele sinds enkele weken deel uit van onze Connectfamilie. Als HR Assistant versterkt zij ons HR-departement, maar ze is op de eerste plaats natuurlijk een echte “connecter”. Het verbinden van mens en omgeving, maar ook van collega’s onderling is haar missie. Je kan haar gerust een manusje-van-alles noemen, dat graag de handen uit de mouwen steekt. Hoe ze haar eerste weken beleefde bij Connect? Dat laten we Nele zelf vertellen.

“Dat het snel kan keren in het leven heb ik aan den lijve mogen ondervinden: op zaterdag nam ik mijn diploma in ontvangst, om de eerstvolgende maandag meteen al mijn kennis in de praktijk om te zetten op mijn eerste werkdag. Of het spannend was? Ja. Of ik blij ben dat alles zo snel in de plooi viel? Absoluut.”

Communicatie én HR

“Maar laat ik bij het begin starten. Ik begon mijn studies aan Hogeschool PXL, waar ik eerst twee jaar de opleiding Communicatiemanagement volgde. Omdat ik al snel merkte dat mijn interesse voornamelijk bij het interne aspect van communicatie lag en ik kon rekenen op een sterk organisatievermogen, besloot ik over te schakelen naar de opleiding HR. De communicatieachtergrond die ik reeds had verworven, kwam goed van pas als HR-professional in spe. Het is ook daarom dat ik meteen een match voelde bij Connect: ik kan denken als een communicatiemedewerker en dingen doen en uitvoeren als HR Assistant. The best of both worlds zoals ik het ook graag verwoord.”


Luisterend oor voor collega’s

“Als HR Assistant hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen op administratief en organisatorisch vlak. Dat ik mijn HR-collega kan ontzorgen en dat ik kan bijspringen in de duurzame zoektocht naar nieuw Connecttalent vormen daarin pluspunten. De afgelopen weken hebben me alvast een ding geleerd: proactief taken in handen nemen wordt erg geapprecieerd! Mijn ambitie voor de toekomst? Een vertrouwenspersoon worden voor Connecters. Fungeren als aanspreekpunt bij wie je terechtkan voor een goede babbel en een collega zijn die vooral een luisterend oor biedt. Communiceren met open vizier en veel vertrouwen is in mijn ogen alvast dé sleutel tot HR-succes!”

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.