blog

De oranje duivels van Connect: maak kennis met Nicole en Sanne!

Geboren en getogen in Nederland, wonend in Vlaanderen en werkzaam aan beide kanten van de grens. Senior adviseur Sanne en projectleider Nicole vonden ieder hun weg naar Vlaanderen, waar ze nu een (virtueel) bureau delen op het Connect-kantoor in Hasselt. En hoe bevalt hen dat nu eigenlijk?

Sanne: “Prima! Ik voel mij thuis aan beide kanten van de grens en dat kan ik hier perfect combineren. Bij Connect merk je dus ook niet dat je een ‘Nederlander in België’ bent. We horen gewoon bij het Connect-team.”

Nicole: “Heel goed inderdaad, het is fijn om hier weer te zijn.”

Vertel eens over de reis die jullie (opnieuw) naar Connect heeft gebracht.

Sanne: “Ik woon inmiddels 13 jaar in België. Al snel ben ik er ook gaan werken, om nauwer kennis te maken met de Vlaamse cultuur en samenleving. Werken bij een lokale overheid hielp daar goed bij. En ook de essentie en het maatschappelijk belang van het communicatievak zijn daar heel zichtbaar. Waardevolle ervaringen die ik nu inzet bij het begeleiden van de projecten bij Connect.”

Nicole: “Ik ben hier ooit als junior begonnen, daarna heb ik drie jaar in het buitenland gewerkt. Een jaar geleden ben ik opnieuw gestart bij Connect en dat is vertrouwd en spannend tegelijkertijd. Op korte tijd heb ik een mix aan ervaring opgebouwd in verschillende landen, functies en projecten. Het is een leuke uitdaging om met al deze ingrediënten een nieuw recept te maken voor de projecten.”

Een beetje oranje leeuw en een beetje rode duivel dus?

Sanne: “Mensen vragen wel eens wat de verschillen tussen Nederland en België zijn. En wat ik dan wel grappig vind, is dat de verschillen soms kleiner zijn dan de verschillen tussen twee provincies binnen één land. Maar de verschillen die er zijn, geven het wel juist dat beetje extra: het is overal nét even anders. In je rol als teamlid en adviseur hou je daar rekening mee. Je hebt je doel voor ogen en je strategie pas je steeds aan aan de situatie en omgeving van dat moment.”

Nicole: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. Overal werken mensen weer net even anders en afhankelijk van de locatie trek je die ‘lade’ open. Je leert veel bij van al die verschillende manieren van communiceren, afspraken maken en organiseren. Tegelijkertijd valt het me ook altijd op dat we aan het einde van de dag allemaal dezelfde dingen willen, ongeacht uit welke hoek van de wereld je komt.”

Wat maakt deze werkwijze bij Connect zo leuk?

Sanne: “Per jaar komen er zo’n 100 projecten voorbij binnen Connect. Geen project is hetzelfde, maar ook geen team is gelijk. Het is steeds een nieuwe ontdekkingsreis, wat met mijn avontuurlijke instelling heel welkom is. In België ondersteun ik met een team een groot mobiliteitsproject voor De Werkvennootschap. Een mooi en uitdagend project van een aantal jaar, waarbij we steeds inzetten op optimale communicatie naar en mét betrokken bedrijven, omwonenden, gemeenten en andere belanghebbenden. Dat ik ondertussen meeschrijf aan competities voor het kantoor in Eindhoven, zorgt voor de perfecte afwisseling. Samen met je team de strategie en aanpak voor een project visualiseren, anticiperen op moeilijke vraagstukken en weten dat je daar echt een verschil mee maakt, geeft – waar dan ook – veel voldoening.

Nicole: “Het is leuk om in beide landen ‘in de keuken te kijken’ hoe de maatschappij omgaat met complexe thema’s als klimaat en inclusiviteit. Voor de Provincie Noord-Brabant versterk ik bijvoorbeeld mkb-ondernemers die erin slagen om succesvol duurzaam te ondernemen. Met strategische communicatie plaats je zo een hefboom onder hun netwerk van bedrijven, kennispartners en overheden. Even verderop aan de andere kant van de grens ondersteun ik duurzame vastgoedontwikkelaar Matexi met hun omgevingscommunicatie. De wetgeving en procedures zijn anders maar de doelstelling is uiteindelijk hetzelfde. Zo bouw je steeds meer ervaring op in deze communicatievraagstukken.

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.