Communicatiebegeleiding bij bouwtraject en verhuis van de VRT

De noden en verwachtingen van media zijn de laatste jaren enorm veranderd. Dat geldt ook voor de VRT, de openbare omroep van Vlaanderen. In dat kader past ook de verhuizing van de VRT in 2021 naar een nieuw gebouw. Maar het gaat niet enkel om een verhuis, er komt ook een hele nieuwe manier van werken aan te pas. Change-, infrastructuur- en vergunningscommunicatie? Een kolfje naar de hand van Connect!

Vraag

Hoe communiceer je over een grootschalig bouwtraject en een verhuis? Hoe neem je alle medewerkers mee in deze veranderingen? En hoe informeer je externe stakeholders? De VRT was op zoek naar een partner om hier de juiste communicatieaanpak voor uit te werken en de uitrol ervan mee op te nemen.

Aanpak

Voor de VRT bundelen we de krachten met Absoluut. Zij zijn gespecialiseerd in creatieve campagnes en digitale communicatie. In deze nauwe samenwerking tussen Connect, Absoluut en VRT combineren we onze expertises. Alle communicatieacties vloeien voort uit een strategisch jaarplan, waarbij we andere accenten leggen afhankelijk van de projectmijlpalen.

Resultaat

Tijdens deze structurele samenwerking van vier jaar begeleiden we de VRT ook met de implementatie van het plan. We rollen een intern magazine uit en zetten interne informatiecampagnes op. We betrekken ook de buren en kiezen resoluut voor een open werf, met heldere en snelle communicatie tijdens de werken. Bovendien kan de klant steeds bij ons terecht voor ad-hocadvies. Zo bouwen we met zijn allen aan de VRT van morgen.

Facts & Figures

  • Meer dan 2.200 VRT-medewerkers verhuizen naar het nieuwe gebouw.
  • Iedere dag bereikt de VRT met haar merken zo’n 6.786.769 luisteraars, kijkers en surfers (cijfers JV 2016).
  • De transitie zal ongeveer 4 jaar duren. Connect-Absoluut begeleidt de VRT gedurende de volledige periode.

Een innoverende mediaspeler heeft nood aan een grensverleggend gebouw dat de best mogelijke manier van werken ondersteunt en stimuleert.

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Ann

cases

Strategisch communicatiekompas voor de Sociale Agenda 2025 van Limburg (NL)
Case

Strategisch communicatiekompas voor de Sociale Agenda 2025 van Limburg (NL)

Provincie Limburg

Lancering kilometerheffing voor vrachtwagens in België
Case

Lancering kilometerheffing voor vrachtwagens in België

Satellic

20% minder CO2 samen met alle Vilvoordenaren
Case

20% minder CO2 samen met alle Vilvoordenaren

Stad Vilvoorde