nieuwsbericht

Het verhaal achter 'Laat ons zeggen dat het (de) shit wordt'

woensdag 30 oktober 2019

“Bart, waarom in hemelsnaam een boek over communicatie bij infrastructuur- en mobiliteitsprojecten?” Zo saai, hoor je ze dan denken. Je kan toch beter iets schrijven over marketing of positionering. Dat is tenminste leuk. 

Misschien wel, maar dit is natuurlijk wel het vakgebied waar ik al meer dan 20 jaar in rond loop en waar ik iets van ken. Maar vooral: het gaat over de dingen die mensen echt raken. Communiceren over een nieuw verkeerscirculatieplan of een dijkverhoging pal in de achtertuin van mensen is misschien niet zo sexy maar het is wél belangrijk. Communicatie kan hier het echt verschil maken tussen een volledige projectstilstand of stapsgewijs begrip en een eerlijke dialoog. 

Toen Kortom, de organisatie voor overheidscommunicatie in Vlaanderen, dan met de vraag kwam om acht jaar na ‘Help, er ligt een weg in mijn tuin!' een nieuw boek te schrijven over dit vakgebied zag ik dat wel zitten. Ik heb nu meer aandacht besteed aan kleinere projecten en bekijk het ook steeds vanuit een Vlaams-Nederlandse bril. Ik denk dat ik in het boek best kritisch ben. Maar tegelijk ook mild voor elke communicatieprofessional die zich dagelijks inzet voor een goede omgevingsrelatie en deskundige projectcommunicatie.


Bart Derison

Wil je 'Laat ons zeggen dat het (de) shit wordt' zelf lezen? Bestellen kan via deze link.

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Bart

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze connect mailing en ontvang maandelijks onze updates.

Bekijk onze privacyverklaring

Nieuws

Nieuwsbericht

Kan je volgende week beginnen?

Nieuwsbericht

Weerstand tegen windmolens, wat nu? Download de whitepaper!

Nieuwsbericht

Alfa of bèta?