blog

Connecteren of se connecter? Mijn start (met talig kunst- en vliegwerk!) bij Connect

Na je studie starten met een job is best een uitdaging. Vooral als je bijna meteen je Franstalige kennis moet aanspreken in een project waar je onverwacht bij betrokken raakt. Ruben Kelchtermans, onze nieuwste junior communicatieadviseur, nam de uitdaging graag aan! Hij vertelt in deze blog over zijn eerste (werk)ervaring binnen Connect. 

Al tijdens mijn eerste dag bij Connect werd ik hartelijk verwelkomd door Nele, samen met Yentl werkzaam als HR-assistent. Zo’n eerste werkdag is natuurlijk altijd spannend, maar Nele slaagde er meteen in mij op mijn gemak te doen voelen. Ze liet me kennismaken met de ins en outs van Connect, stelde me kort even voor aan de aanwezige collega’s en gaf me een korte rondleiding over wat zich waar bevindt in het kantoorgebouw. Nadien kreeg ik ruim de tijd om mijn eerste indrukken een plaats te geven en mocht ik al een eerste keer een kijkje nemen op Connectweb. Een leuke en interessante start van mijn eerste werkweek!

De dagen erna vulden mijn uren zich met zelfstudie en verdere kennismaking met de collega’s. Tot plots Stéphanie, senior communicatieadviseur voor voornamelijk Brusselse klanten, aan mijn bureau stond. Ze stapte op mij af met de vraag of ik het zag zitten in te vallen voor één van haar projecten. Een medeConnecter was namelijk uitgevallen en ik mocht haar plaats innemen. De enige vereiste was een degelijke kennis van het Frans. Na een kleine overweging of ik aan dit profiel voldeed, besloot ik met plezier de uitdaging aan te gaan. Mijn eerste project was een feit!

Het project waar ik ingerold ben, bestaat eruit een passende corporate story te ontwikkelen voor de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Momenteel zit het project in de opstartfase, waarbij ik als notulist ingeschakeld word. Dit stelt mijn Franse kennis meteen op de proef.

Intussen werk ik mee aan meerdere Brusselse projecten. Nu ik al een eerste voorproefje heb gehad, kijk ik met vertrouwen deze nieuwe uitdagingen tegemoet. Ik heb mezelf ook voorgenomen om zo veel mogelijk Frans te praten, zelfs als de situatie het niet vereist. Zo hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen binnen Connect en mijn kennis van het Frans verder uit te breiden!

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.