nieuwsbericht

Limburg.net lanceert audioversies van publicaties voor blinden en slechtzienden

woensdag 5 mei 2021

Als grootste afvalintercommunale van Vlaanderen is Limburg.net verantwoordelijk voor de afvalinzameling in Limburg en Diest. Het is daarbij essentieel dat iedereen goed geïnformeerd is. Ook degene die niet goed kunnen lezen, door visuele of andere problemen. Naast de gedrukte en digitale versies van publicaties, pakt Limburg.net voortaan uit met audioversies. Belangrijke informatie moet immers voor iedereen beschikbaar zijn, daar zijn afvalintercommunale Limburg.net, Connect en Bridgeneers het over eens.

Afval, iedereen heeft ermee te maken. Daarom is het belangrijk dat een afvalintercommunale iedereen op een heldere en correcte manier kan informeren. Limburg.net is gestart met audioversies van hun belangrijkste communicatiemiddelen. De folder over de nieuwe blauwe zak, waar nu ook verpakkingsplastics in mogen, was als eerste aan de beurt. Intussen volgde ook al de lente-editie 2021 van Het Schoonste Magazine. Zowel de folder als het magazine zijn nu online te beluisteren. Limburg.net werkt hiervoor samen met productiehuis Transkript, die gespecialiseerd zijn in luistertijdschriften.  

“De audioversies zijn niet alleen belangrijk voor blinden en slechtzienden, ze zijn ook handig voor iedereen die liever luistert dan leest. Dat is bijvoorbeeld het geval voor nieuwkomers die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn”, vertelt Lara Rogiers, Communicatieadviseur bij Connect. 

“2021 is een belangrijk jaar voor Limburg.net, in 2022 gaat er namelijk veel veranderen op het gebied van afval. Vanaf volgend jaar haalt Limburg.net het afval op een andere manier op in 32 Limburgse gemeenten en Diest. Zeker op zo'n momenten is het van groot belang dat informatie hierover voor iedereen beschikbaar is,” gaat Lara verder. 

De audioversie van de lente-editie 2021 van Het Schoonste Magazine en de folder over de pmd-zak beluisteren? Dat kan hier.

Benieuwd wat we juist voor Limburg.net doen? Lees de volledige case hier op onze website. 

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Lara

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!

Tessa Dwyer in gesprek tijdens Connectcafé 2023
Nieuwsbericht

Blik mee terug op een inspirerend Connectcafé