nieuwsbericht

Mooi begin van een nieuw jaar

dinsdag 22 oktober 2019

Ik heb de eerste werkweek van mijn carrière achter de rug. Op 14 januari begon ik namelijk als junior communicatieadviseur bij Connect. Het was een boeiende week, vol nieuwe informatie en al even nieuwe gezichten. De nodige zenuwen waren aanwezig op mijn eerste dag, maar ik merkte meteen dat dat – met dank aan eerder genoemde gezichten – nergens voor nodig was.

Een paar maanden geleden begon ik aan mijn zoektocht naar werk. Een proces dat niet altijd even vlot verliep en waarbij de moed me meer dan eens in de schoenen zonk. “Drie jaar ervaring vereist”, “vijf jaar ervaring vereist”: die woorden stonden vaak te prijken op talloze vacatures. Als schoolverlater, met alleen maar een stage op mijn CV, was het een verademing om een vacature tegen te komen waarin duidelijk werd gemaakt dat starters zeker welkom waren. Het feit dat Connect graag kansen geeft, gaf mij meteen een goede indruk van het bedrijf. Bovendien toonden ook de blogs van de vorige nieuwelingen aan dat het hier leuk werken is.

Die goede indruk samen met de interessante inhoud van de job, zorgden ervoor dat ik mijn motivatiebrief al snel klaar had. Nadien ging het erg snel. Na een sollicitatieprocedure van twee weken begon ik op 14 januari al aan mijn eerste werkdag bij Connect. Beter kon 2019 niet beginnen.

Mijn eerste dagen werden gevuld met opleidingen, maar ik mocht ook meteen beginnen aan nieuwe projecten. Zo heb ik zelfs al een eerste meeting met een klant achter de rug. De positieve indruk die ik van Connect kreeg na een eerste blik op de website, klopte dus volledig. Ondertussen is mijn tweede week van start gegaan en kijk ik – nog meer dan een week geleden – erg uit naar alle projecten en opleidingen die me te wachten staan.

Margaux Christiaens

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Margaux

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect en partners winnen raamcontract Rijkswaterstaat
Nieuwsbericht

Connect en partners winnen raamcontract Rijkswaterstaat

Mensen luisteren in collegezaal naar spreker
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!