nieuwsbericht

Twee nieuwkomers bij Connect: Noa en de buddywerking

dinsdag 14 juli 2020

Ontmoet Noa, onze kersverse Connecter! Als Junior Communications Advisor zal ze mee onze uitdagende communicatiewaters doorzwemmen. Dit doet ze met adviseur Lara aan haar zijde, die is aangesteld als haar persoonlijke buddy. Lara fungeert als persoonlijk aanspreekpunt in de zee vol vragen en nieuwigheden. Maar hoe bevalt dat, zo’n buddywerking? We vragen het hen zelf.

Noa en Lara, kunnen jullie je even voorstellen?

Noa: Ik ben dus Noa. Sinds een aantal weken werk ik als Junior Communications Advisor bij Connect. Ik ben nog helemaal spiksplinternieuw dus! Hiervoor werkte ik als projectmanager bij een Antwerps communicatiebureau.

Lara: Ik ben Lara en ik werk nu ruim 2,5 jaar bij Connect. Destijds ben ik gestart als Junior, net zoals Noa. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot Communications Advisor, met een extra interesse in digitale en interne communicatie. En sinds kort ben ik ook de buddy van Noa!

Jij bent nog maar net gestart bij Connect, Noa. Hoe is jouw eerste week hier verlopen?

Noa: Als er een award was voor het goed verwelkomen van nieuwe collega’s, dan had Connect deze zeker gewonnen! Vanaf het allereerste moment ben ik met open armen ontvangen door iedereen. Op 1,5 meter afstand weliswaar, maar steeds met een warme glimlach. Ik voelde me meteen welkom!

Connect gebruikt sinds kort een buddysysteem voor nieuwe Connecters. Wat zijn jouw taken als buddy, Lara?

Lara: Sinds dag één help ik Noa met praktische ondersteuning. Ik neem haar mee in de interne communicatiekanalen en ben haar aanspreekpunt bij vragen. Noa vindt zelf gemakkelijk haar weg, maar als er iets is dan ben ik er voor haar.

Wat is de nuttigste Connecttip die Lara jou tot nu toe heeft gegeven?

Noa: Lara houdt er nogal een speciale manier van koffie drinken op na (lacht). Ze leerde me een extra sterke koffie te maken door een espresso en cappuccino in één kop te doen. Goede koffie is weldegelijk key voor een succesvolle werkdag.

Lara: Zeker! Het is niet meteen de meest inhoudelijke tip, maar een koffie kan een ochtend nu eenmaal maken of kraken.

En kan een buddy ook nog iets leren van een nieuwkomer?

Lara: Het is interessant om alles nog eens met een frisse blik te bekijken. Door uitleg te geven aan Noa, ga ik zelf opnieuw nadenken over onze aanpak. Dingen die een gewoonte waren geworden, worden nog eens kritisch tegen het licht gehouden. En dat kan alleen maar leiden tot betere processen en resultaten!

Noa, wat wil jij nog graag leren van Lara?

Noa: Ik zou graag inzicht krijgen in hoe je een sterke communicatiestrategie opstelt van A tot Z. Al heb ik al gemerkt dat Connect meer dan voldoende interne opleidingen organiseert om hierin direct wegwijs te worden.

Lara: Ja, en dat blijft ook echt zo! Na 2,5 jaar leer ik nog steeds iedere keer bij. De samenwerking met collega’s van verschillende niveaus zorgt er bovendien voor dat je buiten je comfortzone blijft gaan.  

Welke vraag wil je graag nog stellen aan jouw buddy? En Lara, wat is jouw antwoord?

Noa: Wat maakt voor jou dat een project geslaagd is?

Lara: Goede vraag. Als adviseur krijg je veel zelfstandigheid en ga je zelf aan de slag met de input die je ontvangt. Als collega’s achteraf positief reageren en je bevestiging krijgt voor je werk, dan is dat echt een opsteker. Die waardering is voor mij heel belangrijk.

Jullie zijn bij de eersten om het buddysysteem uit te testen. Hebben jullie ook al tips voor toekomstige buddies?

Lara: De coronacrisis heeft thuiswerk een boost gegeven, ook bij Connect. Toch merken we dat het fijn is om elkaar op kantoor in real life te kunnen zien. Gewoon om snel even te polsen hoe het gaat of om elkaar gaandeweg beter te leren kennen. Een tip die ik zou geven is daarom om deze momentjes zeker in te plannen.  

Noa: Ja, daar ben ik het mee eens. Dit maakt het voor mij veel eenvoudiger om snel vragen te stellen. Dat is dan ook mijn tip voor toekomstige newbies: durf hulp te vragen. Niet alleen je buddy, maar ook alle andere collega’s staan klaar om je te ondersteunen waar nodig.

Laat ons al een eerste evaluatie maken: is het buddysysteem volgens jullie geslaagd?

Noa: Ik geef een 10/10. Vanaf de eerste dag gaf het een rustiger gevoel om te weten dat er iemand is waarbij ik terecht kan.  

Lara: Mee eens! Door alles te centraliseren in één aanspreekpunt, maak je voor de starter de drempel lager. Leerzaam voor Noa, maar ook voor mij. Een aanrader!

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect en partners winnen raamcontract Rijkswaterstaat
Nieuwsbericht

Connect en partners winnen raamcontract Rijkswaterstaat

Mensen luisteren in collegezaal naar spreker
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!