nieuwsbericht

Volg onze serie: Communicatie tijdens de energietransitie

maandag 20 april 2020

De energietransitie, een van de grootste verbouwingen die we ooit gekend hebben. Maar hoe doe je dat, mensen meenemen in de energietransitie? En wat kan communicatie en participatie betekenen voor jouw energieproject? In de serie Communicatie tijdens de energietransitie geven onze energiespecialisten Moniek Schoofs en Sofie Moons tips en tricks op basis van ervaringen in Nederland en België.

Weerstand tegen windmolens, wat nu? (whitepaper)

Windenergie gaat als duurzame energiebron de komende jaren een belangrijke rol spelen in Nederland en België. Maar daar zijn omwonenden niet altijd even blij mee. Als initiatiefnemer moet je daarom voortdurend bouwen aan acceptatie en draagvlak. Maar hoe doe je dat? In deze whitepaper geven we 10 tips die je kunnen helpen.

3 tips voor omgevingsparticipatie bij windprojecten (artikel)

Ben jij bezig met een windproject waarbij je de omgeving wilt betrekken? Door een goed participatietraject uit te stippelen eindig je vaak met een beter plan. Lees in deze blog 3 tips om participatie vanaf de start zo te organiseren dat het je plan beter maakt en je bouwt aan draagvlak. 

De energietransitie versnellen, hoe doe je dat samen? (artikel)

Om onze maatschappij klimaatbestendig te maken, moet iedereen aan de bak. En met iedereen bedoelen we echt iédereen: de burger die zijn woning verduurzaamt en bedrijven die hun daken vol zonnepanelen leggen. Maar ook enthousiaste politici en belangengroepen die de boodschap uitdragen. En zo kun je nog wel even doorgaan. Hoe speel je in op al die verschillende drijfveren om samen in beweging te komen? In deze blog lees je drie coronaproof tips.

10 tips voor meer acceptatie en draagvlak bij windprojecten (infographic)

Om aan de afspraken uit het klimaatakkoord te kunnen voldoen, wordt er in Nederland en België hard gewerkt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Met energie uit wind bijvoorbeeld. Maar daar zijn omwonenden niet altijd even blij mee. Hoe bouw je als initiatiefnemer aan meer acceptatie en draagvlak? In deze infographic delen onze adviseurs Moniek Schoofs en Sofie Moons de 10 tips uit hun whitepaper over windenergie.

De energietransitie: wat kunnen de jaren ’60 ons leren? (longread)

“De energietransitie vraagt ‘groots denken en klein doen’. We hebben iedereen nodig. Dus: bied zowel een wenkend perspectief als veel persoonlijk contact in de huiskamer.”  Senior communicatieadviseur Moniek Schoofs duikt voor jou in het onderwerp van de energietransitie. In haar longread onderzoekt ze hoe we met communicatie een bijdrage kunnen leveren aan de grootste verbouwing van de eeuw. Ze laat zich daarbij inspireren door de energietransitie in de jaren ‘60: de aansluiting op het gasnet.  

Meer weten?

We werken bij Connect aan verschillende energieprojecten. Van coördinatie op communicatie voor 28 geplande windmolens langs de A16, een omgevingsmanagementplan voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT en communicatiebegeleiding en draagvlakcreatie voor Rentel offshore windpark tot communicatiebegeleiding rond de energietransitie voor de provincie Noord-Brabant. 

Bekijk onze energieprojecten en contacteer energiespecialisten Moniek Schoofs (moniek.schoofs@connect-nederland.nl) of Sofie Moons (sofie.moons@connect.be).

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!

Tessa Dwyer in gesprek tijdens Connectcafé 2023
Nieuwsbericht

Blik mee terug op een inspirerend Connectcafé